Recept zoekresultatenWraps met gerookte zalm en granaatappel
Delhaize logo
  • Wraps met gerookte zalm en granaatappelC

Wraps met gerookte zalm en granaatappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Party,Kerst
Aperitief
Wraps met gerookte zalm en granaatappelC

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 140 g gerookte zalm
  • 1/2 granaatappel
  • 1 avocado
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g spinazieblaadjes
  • 1/2 appel (Granny Smith)
  • 1/2 citroen
  • 4 cm gember
  • peper en zout
  • tandenstokers
  • 4 tortilla’s (medium formaat)
  • 2 dl zure room Isigny

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Hak de lente-uitjes fijn. Snijd de ½ appel in kleine blokjes. Doe alles in een kom en voeg de zure room toe. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Kruid met peper en zout en meng goed.
  2. Klop op de bolle kant van de ½ granaatappel, boven een grote kom, om er de pitjes uit te halen. Pel en ontpit de avocado, snijd hem in fijne plakjes en besprenkel ze met citroen.
  3. Schik 1 sneetje zalm, een mooie rij spinazieblaadjes en de plakjes avocado in het midden van elke tortilla. Bedek met een dikke laag room en rol op. Snijd de uiteinden van de rol en snijd elke rol daarna in 5 stukken. Prik ze vast met tandenstokers.
  4. Schik ze op een dienschotel, werk af met granaatappelpitjes en serveer.

Kooktip

Verwarm de tortilla’slichtjes tussen 2 bordenin de microgolfoven, zoworden ze zachter en kun jeze gemakkelijker oprollen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 198; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 4,6; koolhydraten (g): 16,5; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 106,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Party,Kerst
Aperitief
  • Wraps met gerookte zalm en granaatappelC