Recept zoekresultatenWrap met kippenlevertjes, vijgenchutney en wortelen in het zuur
Delhaize logo
  • Wrap met kippenlevertjes, vijgenchutney en wortelen in het zuurA

Wrap met kippenlevertjes, vijgenchutney en wortelen in het zuur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Snack
Wrap met kippenlevertjes, vijgenchutney en wortelen in het zuurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kippenlever
  • 30 g boter
  • 6 eetlepels wijnazijn met frambozensap
  • 5 g groene verse kruiden (dille, bladpeterselie, oregano ...)
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 wraps
  • 1/2 rode peper
  • 50 g gemengde salade
  • 250 g vijgen op siroop
  • 1 lente-ui
  • 2 wortelen
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Snijd de wortelen heel fijn of rasp ze. Voeg de wijnazijn toe en laat rusten. Hak de sjalot fijn, fruit in 10 g boter en doe het ½ fijngehakte rode pepertje erbij. Hak de vijgen fijn en voeg toe. Laat ze 5 min op een zacht vuurtje bakken met 1 el suiker en blus met 4 el wijnazijn met frambozensap en een klein geutje water.
  2. Bak de kippenlevertjes in 20 g boter en de fijngehakte verse groene kruiden en blus met 2 el wijnazijn met frambozensap. Kruid met peper en zout.
  3. Rol de kippenlevertjes, de vijgenchutney en de wortelen in de wrap en werk af met gemengde sla en de fijngesneden lente-ui.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 544; energie (kCal): 130; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 5,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 430,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Snack
  • Wrap met kippenlevertjes, vijgenchutney en wortelen in het zuurA