Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenWortelsoep met kurkuma en sinaasappel
Delhaize logo
  • Wortelsoep met kurkuma en sinaasappel
Wortelsoep met kurkuma en sinaasappel

Wortelsoep met kurkuma en sinaasappel

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g wortelen
  • 3 uien
  • 2 sinaasappelen
  • 6 e.l. olijfolie
  • 4 g tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el kurkuma
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 800 g wortelen
  • 3 uien
  • 2 sinaasappelen
  • 6 e.l. olijfolie
  • 4 g tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el kurkuma
  • 1 snufje Espelettepeper

Begin met koken

: 10 min + 25 min kooktijd
1
Schil de wortelen. Snijd 1 wortel in schijfjes en bak kort op in 1 eetlepel olijfolie. Pel een sinaasappel à vif. Houd beide aan de kant voor de afwerking.
2
Pel de uien en snijd samen met de rest van de wortelen in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de wortelen, de tijm en het laurierblaadje toe en zet onder water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg net voor het einde de kurkuma toe.
3
Schep een beetje kookvocht uit de pot en zet even apart. Pers de rest van de sinaasappelen, voeg het sap bij de soep en mix de soep fijn in een blender. Als de soep te dik is, voeg je nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met enkele schijfjes wortel, sinaasappelpartjes en wat Espelettepeper.
1
Schil de wortelen. Snijd 1 wortel in schijfjes en bak kort op in 1 eetlepel olijfolie. Pel een sinaasappel à vif. Houd beide aan de kant voor de afwerking.
2
Pel de uien en snijd samen met de rest van de wortelen in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de wortelen, de tijm en het laurierblaadje toe en zet onder water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg net voor het einde de kurkuma toe.
3
Schep een beetje kookvocht uit de pot en zet even apart. Pers de rest van de sinaasappelen, voeg het sap bij de soep en mix de soep fijn in een blender. Als de soep te dik is, voeg je nog wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met enkele schijfjes wortel, sinaasappelpartjes en wat Espelettepeper.
Nutritionele informatie
Energie: 150 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€24,08