Recept zoekresultatenWortelen met honing en sinaasappel
Delhaize logo
  • Wortelen met honing en sinaasappelA

Wortelen met honing en sinaasappel

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
Wortelen met honing en sinaasappelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • een klein stukje verse gember
  • 500 g fijne wortelen
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 el honing
  • peper
  • 4 sinaasappelen
  • 2 el sojasaus
  • verse koriander

Begin met koken

  1. Schraap de wortelen, halveer ze in de lengte en leg ze in een grote steelpan. Snij een lange sliert van de schil van 1 sinaasappel en doe deze schil bij in de pan.
  2. Pers het sap uit de 4 sinaasappels, giet het over de wortelen en voeg dan de boter, de honing, de sojasaus en de geschilde en geraspte gember toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 12 min. stoven op zacht vuur (de wortelen moeten nog een beetje vast zijn).
  3. Neem de wortelen met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht, op een hevig vuur, voor de helft inkoken tot een lichte siroop. Doe de wortelen terug in de pan en laat ze nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngesneden verse koriander.
  4. Dien warm op bij gegrilde vlees- of visgerechten.

Kooktip

Je kan de gember vervangen door gemalen komijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 258; energie (kCal): 61; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 9,1; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 164,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Bijgerechten
  • Wortelen met honing en sinaasappelA