Delhaize logo
  • WortelcakeD

Wortelcake

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Buiten eten,Picknick
Dessert
WortelcakeD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 80 g gezeefde bloem
  • 50 g verse kaas, bv. Philadelphia
  • 50 g rietsuikerpoeder
  • boter voor de bakvorm
  • 4 eieren
  • 130 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g amandelpoeder
  • 30 g walnoten
  • 50 g hazelnoot
  • 250 wortelen
  • 1 wortel (voor de decoratie)
  • 1/2 kl zout
  • 1/2 citroen, geperst
  • 30 g bloemsuiker (voor de decoratie)
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 175 g bloemsuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 sinaasappel, geperst
  • 1 koffielepel bio sinaasappelschil
  • 1 zakje bakpoeder

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. baktijd

  1. Laat de oven voorverwarmen op th 6 – 180°C.
  2. Schil en rasp de wortelen. Hak de noten fijn.
  3. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot de mengeling bleker wordt. Voeg de boter, de sinaasappelschil, de bloem, het zout, het bakpoeder, de noten, de kaneel, de gember, de geraspte wortelen en het sinaasappelsap erbij.
  4. Klop het eiwit stijf en voeg het voorzichtig bij de bereiding.
  5. Beboter en bebloem een cakevorm en doe het deeg erin. Laat 45 min bakken in de oven. Laat 5 min rusten alvorens de cake uit de vorm te halen en te laten afkoelen op een patisserierooster.
  6. Klop de poedersuiker, de verse kaas en het citroensap. Smeer dit glazuur met een spatel op de afgekoelde cake.
  7. Schil de wortel en snijd hem in fijne lamellen met een dunschiller. Doe 10 cl water samen met de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Doe er de wortellamellen in en laat ze 10 min konfijten. Laat ze daarna uitlekken, droog ze met keukenpapier en leg ze op de cake.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1274; energie (kCal): 306; vetten (g): 18,9; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 27,9; suikers (g): 21,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 504,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Buiten eten,Picknick
Overig
Lente
Dessert
  • WortelcakeD