Recept zoekresultatenWortel-kokossoep
Delhaize logo
  • Wortel-kokossoep

Wortel-kokossoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Voorgerecht
Wortel-kokossoep

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g wortelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1/2 kl komijn
  • tabasco
  • 1,5 dl kokosmelk
  • enkele takjes verse koriander
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 2 sinaasappels (het sap)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 5 cm gember
  • 2 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    41,25 €/kg
    €1,65
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    44,47 €/kg
    €1,69
  • Tabasco | Rode peper
    6 cl
    47,50 €/l
    €2,85
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Pel de ui(en) en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember, snipper fijn en fruit samen met de ui(en), de knoflook en de komijn even glazig in wat boter en olijfolie. Schil de wortelen, hak grof en voeg toe.
    2. Zet het onder met water en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat zo’n 20 minuten pruttelen op een matig vuur tot de wortelen gaar zijn.
    3. Mix de soep fijn met de staafmixer en laat nogmaals doorkoken. Giet het sinaasappelsap erbij en kruid met kurkuma, peper en zout.
    4. Hak de korianderblaadjes grof. Werk de soep af met de gehakte koriander en een scheutje kokosmelk. Geef er wat tabasco bij voor de liefhebbers.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Wortel-kokossoep

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    41,25 €/kg
    €1,65
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    44,47 €/kg
    €1,69
  • Tabasco | Rode peper
    6 cl
    47,50 €/l
    €2,85