Recept zoekresultatenWorst met ajuin, compote en romige puree Plat National
Delhaize logo
  • Worst met ajuin, compote en romige puree Plat NationalC

Worst met ajuin, compote en romige puree Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
null
Hoofdgerecht
Worst met ajuin, compote en romige puree Plat NationalC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 520 g boerenworsten (of 4 stuks)
  • 2 uien
  • 580 g appelmousseline
  • 1 kg bintjes (aardappelen)
  • 1,5 dl room
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Worst
    +/- 400 gr
    +/-9,35€/kg
    +/-€3,74
  • Mousseline | Appelen | Bokaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Room  35%
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    Afhaling vanaf 08/12
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot. Dek af met veel koud water, breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.
    2. Bak ondertussen de worsten op een goed vuur snel bruin aan beide kanten in een pan met olijfolie. Voeg de gesneden uien en de kalfsfond toe. Schraap wat over de bodem van de pan met een houten spatel, dek af en laat 10 minuten sudderen op laag vuur. Draai de worsten halverwege de tijd om. Verwijder het deksel en laat nog 5 minuten koken om minder jus te hebben.
    3. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en doe ze terug in de pot, haal van het vuur. Voeg naar smaak de warme room, peper, zout en nootmuskaat toe. Pureer alles met een aardappelstamper. Voeg de gehakte peterselie toe.
    4. Verwarm de appelmousseline. Serveer met de worst en puree.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    null
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Worst met ajuin, compote en romige puree Plat NationalC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Worst
    +/- 400 gr
    +/-9,35€/kg
    +/-€3,74
  • Mousseline | Appelen | Bokaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,40 €/kg
    €2,79
  • Room  35%
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    Afhaling vanaf 08/12