Recept zoekresultatenWitte pizza met drie soorten zalm
Delhaize logo
  • Witte pizza met drie soorten zalm
    C

Witte pizza met drie soorten zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Witte pizza met drie soorten zalmC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g verse zalmfilets
  • 125 g gerookte biozalmfilet in blok
  • 50 g zalmeitjes
  • 1/3 knolselder
  • 2 boules pizzabollen met desem (2 x 400 g)
  • 2 el bloem
  • 250 g mozzarella de bufala
  • 2 dl zure room
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel bieslook
  • 6 takjes oregano
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Atlantische zalm | Bio | Porties

Delhaize

Atlantische zalm | Bio | Porties

250 gr

Bio

€10,25

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Knolselder | Bio

Delhaize

Knolselder | Bio

1 st

Bio

€1,99

Pizzadeeg | Vers

Delhaize

Pizzadeeg | Vers

260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Mozzarella | Rol | Maxi

Galbani

Mozzarella | Rol | Maxi

250 gr

€2,69

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€29,80

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd (+ 30 min. rusttijd)

  1. Haal de pizzadegen uit hun verpakking, leg ze in grote kommen, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten (of in de oven, op 50°C).
  2. Meng de zure room met de helft van de gehakte bieslook, peper en een snufje zout. Snijd de 2 soorten zalm in blokjes. Schil de knolselder en snijd hem met de mandoline in fijne plakjes. Meng ze goed met de olijfolie en zout, zodat alle plakjes bedekt zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif je werkblad met bloem en rol de pizzadegen met een deegrol heel fijn uit. Leg ze op grote vellen bakpapier. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Verdeel de mozzarella en de knolselder over de pizzadegen en bestrooi ze met geriste oregano. Schuif 1 pizza met haar bakpapier op het rooster van de oven en de andere op de ovenplaat. Bak ze gedurende 15 min. en verwissel ze halverwege de baktijd zowel van plaats, als van houder, om ze alle 2 mooi homogeen te bakken.
  4. Verdeel de zalmeitjes en de 2 soorten zalm meteen over de pizza’s. Lepel er toefjes bieslookroom op en bestrooi met de rest van de gehakte bieslook. Dien op en geef er de rest van de room apart bij.

Tip: Serveer je pizza’s met een grote salade van spinazieblaadjes, rucola, veldsla ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Energie: 1100 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
  • Witte pizza met drie soorten zalm
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Atlantische zalm | Bio | Porties

Delhaize

Atlantische zalm | Bio | Porties

250 gr

Bio

€10,25

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Knolselder | Bio

Delhaize

Knolselder | Bio

1 st

Bio

€1,99

Pizzadeeg | Vers

Delhaize

Pizzadeeg | Vers

260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Mozzarella | Rol | Maxi

Galbani

Mozzarella | Rol | Maxi

250 gr

€2,69

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Kruiden | Bieslook

Santa Maria

Kruiden | Bieslook

2 gr

€2,95

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€29,80