Recept zoekresultatenWitte chocoladeroom met druiven en basilicumsiroop
Delhaize logo
  • Witte chocoladeroom met druiven en basilicumsiroop

Witte chocoladeroom met druiven en basilicumsiroop

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten
Dessert
Witte chocoladeroom met druiven en basilicumsiroop

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 druiven
  • 200 g rietsuiker
  • 40 g basilicum
  • 1 stukje gember
  • 1 limoen
  • enkele takjes munt
  • 10 g pijnboompitten
  • 200 g witte chocolade
  • 2,5 dl verse slagroom (40%)
  • 4 eetlepels olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 10 min gaartijd

  1. Breek 150 g witte chocolade in stukken, doe in een steelpannetje en giet er 1 dl van de room bij. Laat de chocolade al roerend smelten en zet van het vuur.
  2. Klop de rest van de room op tot yoghurtdikte en meng er voorzichtig het gesmolten chocolademengsel onder.
  3. Voor de basilicumsiroop: mix de basilicum en de muntblaadjes met het sap van de limoen, het stukje gember en de olijfolie.
  4. Doe de rietsuiker in een steelpannetje. Zet net onder water en verwarm al roerend op het vuur tot het een siroop begint te worden. Haal de siroop van het vuur en vermeng met de kruidenmix.
  5. Snijd de druiven in twee. Doe de chocoladeroom in een kommetje en dresseer met de halve druiven en de pijnboompitten. Rasp er de rest van de witte chocolade over. Werk af met een takje munt.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Buiten eten
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Witte chocoladeroom met druiven en basilicumsiroop

Deze recepten kan je ook leuk vinden