Recept zoekresultatenWitte chocolade-ijs met chocoladeloempia
Delhaize logo
  • Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia

Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 vellen filodeeg
  • 8 kleine repen pure chocolade Côte d'Or
  • 8 bollen witte chocolade-ijs

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 10 min gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vouw een vel filodeeg open en leg er twee reepjes pure chocolade op in de lengte. Rol het filodeeg op rond de chocolade, vouw de zijkanten naar binnen zodat je een mooie loempia krijgt. Herhaal voor de resterende vellen filodeeg.
  3. Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier en schik er de loempia’s op.
  4. Bak de loempia’s mooi goudbruin in de oven gedurende 10 min zodat de buitenkant krokant is en de chocolade binnenin gesmolten.
  5. Schep bolletjes ijs, verdeel deze over de kommetjes en serveer er een chocoladeloempia bij.

Kooktip

Filo- of brickdeeg is van nature 'crunchy'. Daar zorgen de vele deeglaagjes voor. Daarom is het deeg ook extra breekbaar. Ga er dus voorzichtig mee om en houd uit de buurt van vocht ... totdat je het serveert.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia