Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWitte bloemkool- en courgettepizza met pesto
Delhaize logo
  • Witte bloemkool- en courgettepizza met pestoB

Witte bloemkool- en courgettepizza met pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Witte bloemkool- en courgettepizza met pestoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 kleine eieren
  • 1 bloemkool
  • 1 courgette
  • 20 g rucola met rode biet
  • 100 g Grana Padano
  • 125 g mozzarella di bufala
  • 130 g biogeitenkaas op olie en kruiden Le Larry (1 pot)
  • 60 g verse pesto bio
  • 1/3 bussel basilicum
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 27/01
  • Grana padano | BOB
    100 gr
    16,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)

    1. Mix de bloemkool in de hakmolen tot kruimels en mix daarna de courgette apart tot puree. Leg een schone handdoek in een slakom, doe er de groenten in, vorm een bundel met de handdoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Laat 30 min. rusten en wring opnieuw goed uit.
    2. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de groentepulp in een slakom met de eieren, de geraspte grana padano, peper en zout tot een homogene massa. Vorm een deegbal. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het deeg met de vingers over tot een regelmatige ronde vorm. Bak 20 min. in de oven.
    3. Bestrooi de pizza met de verbrokkelde mozzarella en geitenkaas. Bestrijk met de pesto en bak nog 10 min. in de oven. Werk af met rucola, stukjes rode biet en basilicumblaadjes. Serveer als voorgerecht (4 pers.) of als hoofdgerecht (2 pers.).

    Tip: Gebruik deze pizzabasis eventueel ook voor een klassieke pizza margherita, met tomatensaus en mozzarella.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 505 kcal - Vetten: 41 g - Koolhydraten: 5 g - Vezels: 5 g - Eiwitten: 27 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Witte bloemkool- en courgettepizza met pestoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 27/01
  • Grana padano | BOB
    100 gr
    16,50 €/kg
    €1,65