Recept zoekresultatenWitte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalenC

Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g ongepelde grijze noordzeegarnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl room
  • 2 eidooiers
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 sjalot
  • 2 bussels witte asperges

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
    250 gr
    21,96 €/kg
    €5,49
    Afhaling vanaf 28/01
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min

    1. Pel de garnalen en houd de kopjes en de pantsers bij. Pel en snipper de sjalot fijn en bak even glazig in wat olijfolie, zonder te kleuren. Voeg de karkassen en kopjes toe, en laat ongeveer 5 minuten meebakken, roer regelmatig. Blus met de witte wijn, laat de alcohol verdampen en breng aan de kook. Voeg 5 dl water, het kruidentuiltje, peper en zout toe, en laat een halfuur zachtjes pruttelen. Haal door een zeef, giet opnieuw in de pan en laat tot 2/3 inkoken. Haal van het vuur.
    2. Snijd het uiteinde van de asperges en schil ze. Leg ze in een grote pot met water en breng aan de kook. Zet het vuur uit als het water begint te koken. Laat de asperges nog zo’n 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in het warme water verder garen.
    3. Klop de room lichtjes op en snijd de boter in stukjes.
    4. Neem een pannetje en doe er de eidooiers in. Klop ze op met de gereduceerde garnalenbouillon en zet op een héél zacht vuur. Klop stevig verder, zodat de eidooiers geen kans krijgen om te stollen. Voeg de boter toe wanneer het eimengsel romig begint te worden. Klop verder tot een homogeen geheel. Voeg de opgeklopte room en het citroensap toe. Kruid eventueel bij met peper en zout.
    5. Schik de asperges op de borden. Verdeel de grijze garnalen erover en overgiet met de mousselinesaus. Serveer de resterende saus apart in een kommetje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 567; energie (kCal): 136; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 416,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Lunch
    • Witte asperges met mousselinesaus en grijze garnalenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
    250 gr
    21,96 €/kg
    €5,49
    Afhaling vanaf 28/01
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75