Recept zoekresultatenWitlooftatin met geitenkaas en honing
Delhaize logo
  • Witlooftatin met geitenkaas en honingB

Witlooftatin met geitenkaas en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Witlooftatin met geitenkaas en honingB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 of 3 takken verse tijm
  • 3 crottins de Chavignol
  • 800 g niet te dikke witloofstronken
  • peper
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • 4 eetlepels vloeibare honing

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Kruimeldeeg | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Leg het witloof in een grote schotel, dek af en kook het 10 min. in de microgolfoven op 800 W. Draai de stronken om, dek opnieuw af en laat nog 5 à 10 min. koken, afhankelijk van de dikte. (Je kan het witloof ook gaar stoven in de pan). Laat de stronken, met de kopjes naar beneden, afkoelen in een vergiet.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Giet de honing in een diepe, ronde taartvorm, bestrooi met blaadjes tijm en leg er de goed uitgelekte witloofstronken in, kruid met peper en zout. Snij de crottins de Chavignol in ronde schijfjes en schik ze op het witloof. Bedek alles met het kruimel- of bladerdeeg. Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en het witloof (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt). Bak 30 min. in de oven.
    4. Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd. Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg en dien de taart warm op als voorgerecht met een slaatje.

    Kooktip

    Druk een beetje op de witloofstronken voor je ze in de vorm legt om een maximum aan vocht te verwijderen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 148; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 5,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 405,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Witlooftatin met geitenkaas en honingB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Witloof | Gastronomisch
    175 gr
    14,00 €/kg
    €2,45
  • Kruimeldeeg | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar