Witlooftatin met geitenkaas en honing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 of 3 takken verse tijm
- 3 crottins de Chavignol
- 800 g niet te dikke witloofstronken
- peper
- 1 plak kruimel- of bladerdeeg
- 4 eetlepels vloeibare honing
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
F2001091200305720000
F2012031300134000000
S2005090800094310000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Leg het witloof in een grote schotel, dek af en kook het 10 min. in de microgolfoven op 800 W. Draai de stronken om, dek opnieuw af en laat nog 5 à 10 min. koken, afhankelijk van de dikte. (Je kan het witloof ook gaar stoven in de pan). Laat de stronken, met de kopjes naar beneden, afkoelen in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Giet de honing in een diepe, ronde taartvorm, bestrooi met blaadjes tijm en leg er de goed uitgelekte witloofstronken in, kruid met peper en zout. Snij de crottins de Chavignol in ronde schijfjes en schik ze op het witloof. Bedek alles met het kruimel- of bladerdeeg. Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en het witloof (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt). Bak 30 min. in de oven.
- Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd. Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg en dien de taart warm op als voorgerecht met een slaatje.
Kooktip
Druk een beetje op de witloofstronken voor je ze in de vorm legt om een maximum aan vocht te verwijderen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 148; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 5,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 405,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
F2001091200305720000
F2012031300134000000
S2005090800094310000
Laad nog 1 producten