Delhaize logo
  • Witloofsoep
    C

Witloofsoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
WitloofsoepC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 krielaardappelen
  • 6 stronkjes witloof
  • 80 g boter
  • 20 cl melk
  • 4 blokjes groentebouillon
  • zout
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Mini-Kriel | Aardapp

Delhaize

Mini-Kriel | Aardapp

300 gr

€1,89

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€15,92

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 25 min kooktijd

  1. Pel de ui en knoflook. Hak ze vervolgens fijn en bak in boter. Schil de aardappelen.
  2. Snij het witloof en de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook.
  3. Laat een paar minuten sudderen.
  4. Doe er het water, de melk en de bouillonblokjes bij.
  5. Laat minimum 25 minuten koken en mix dan tot je een gladde soep hebt.
  6. Voeg peper en zout toe. En genieten maar!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 251,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 251,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Herfst,Winter
Voorgerecht
  • Witloofsoep
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Mini-Kriel | Aardapp

Delhaize

Mini-Kriel | Aardapp

300 gr

€1,89

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€15,92