Recept zoekresultatenWitloofsalade met geitenkaas en sinaasappel
Delhaize logo
  • Witloofsalade met geitenkaas en sinaasappelB

Witloofsalade met geitenkaas en sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Terug naar school,Student
Lunch
Witloofsalade met geitenkaas en sinaasappelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 zakje broodkorstjes natuur (75 g)
  • 4 eetlepels walnoten
  • 4 keer een handvol veldsla, schoongemaakt
  • 4 sinaasappelen
  • peper
  • 10 cl olijfolie
  • 1 koffielepel mosterd
  • 4 kleine witloofstronken
  • 5 cl ciderazijn
  • 270 Geitenkaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Korstjes | Natuur | Blokjes
    75 gr
    11,33 €/kg
    €0,85
  • Walnootpitten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49
  • Begin met koken

    1. Rasp de schil van een sinaasappel fijn tot je 1 afgestreken eetlepel hebt. Zet opzij.
    2. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het vrijgekomen sap op en pers het sap uit wat overblijft van de sinaasappels (je hebt 5 cl sap nodig).
    3. Giet de azijn in een bokaal. Kruid met peper en zout, voeg het sinaasappelsap toe, de fijngeraspte schil, de mosterd en de olie. Dek de bokaal af en schud goed.
    4. Verdeel de veldsla over 4 borden, voeg het fijngesneden witloof toe, de sinaasappelpartjes, de grofgehakte noten en de broodkorstjes.
    5. Voeg de schijfjes geitenkaas toe en bedruip met wat vinaigrette. Serveer meteen en dien de resterende vinaigrette apart op.

    Kooktip

    Je kan deze salade ook als voorgerecht serveren. In dit geval zijn de opgegeven hoeveelheden goed voor 6 personen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 731; energie (kCal): 176; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 673,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Terug naar school,Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Witloofsalade met geitenkaas en sinaasappelB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Korstjes | Natuur | Blokjes
    75 gr
    11,33 €/kg
    €0,85
  • Walnootpitten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,50 €/kg
    €4,49