Recept zoekresultatenWitloofrolletjes gevuld met Comtékaas en sausje van Côtes du Jura
Delhaize logo
  • Witloofrolletjes gevuld met Comtékaas en sausje van Côtes du JuraC

Witloofrolletjes gevuld met Comtékaas en sausje van Côtes du Jura

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Lunch
Witloofrolletjes gevuld met Comtékaas en sausje van Côtes du JuraC

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 200 g Comté
  • 10 witloofstronken
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot
  • 1,5 dl room
  • 1,5 dl witte wijn Côtes du Jura
  • 2 eetlepels boter
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Maak het witloof schoon en kook de stronkjes gaar in gezouten water gedurende 12 min.
  2. Haal de stronkjes uit het water en laat ze goed uitlekken. Snijd de stronkjes overlangs in 2 en leg er een plakje comté tussen. Kruid af met peper en zout en wikkel een plakje ontbijtspek rond het stronkje zodat je een compact rolletje krijgt.
  3. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur, smelt de helft van de boter en fruit er de fijngesnipperde sjalot in. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Giet er op het einde de room bij en laat nog 5 min goed doorkoken.
  4. Bak de gevulde witlofstronkjes gaar in de rest van de boter.
  5. Serveer de gevulde wiltoofstronkjes met het sausje van Côtes du Jura. Heerlijk als hapje of als voorgerecht.

Kooktip

Maak extra veel kaas(saus)! Da's heerlijk dippen met een stukje Frans brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 596; energie (kCal): 144; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 6,6; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 223,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Lunch
  • Witloofrolletjes gevuld met Comtékaas en sausje van Côtes du JuraC