Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Overig
Pasta
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- zout
- 800 g witloof
- peper
- bieslook voor de afwerking
- 1 afgestreken eetlepel suiker
- 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 g Volkoren fusili
- 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
- 800 g gepelde tomatenblokjes
- 400 g fijngehakte Quorn
- 1 ui
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020022100052470000
F2021022400077520000
S2015010900011870000
S2013041800151760000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min + 15 min baktijd
- Breng gezouten water in een pot aan de kook om de fusilli “al dente” te koken.
- Fruit intussen de gehakte ui 2 min. in 2 eetlepels olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Bestrooi met de kruiden, voeg de Quorn toe, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
- Snij intussen het witloof in fijne reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof het witloof, regelmatig roerend, 15 min. op middelhoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Bestrooi met de suiker, roer en doe bij de Quornbereiding in de sauteuse. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de uitgelekte fusilli over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek met het witloofmengsel, bestrooi met geraspte kaas en zet 15 min. in de oven.
- Bestrooi met gehakte bieslook en serveer warm.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Herfst
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020022100052470000
F2021022400077520000
S2015010900011870000
S2013041800151760000
Laad nog 4 producten