Recept zoekresultatenWitloofgratin met Quorngehakt en tomaten
Delhaize logo
  • Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten

Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Pasta
Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout
  • 800 g witloof
  • peper
  • bieslook voor de afwerking
  • 1 afgestreken eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g Volkoren fusili
  • 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 400 g fijngehakte Quorn
  • 1 ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Hydro
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    650 gr
    3,06 €/kg
    €1,99
    F2020022100052470000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Kruiden | Italiaanse
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900011870000
  • Pasta | Fusilli | Volkoren
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013041800151760000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 15 min baktijd

    1. Breng gezouten water in een pot aan de kook om de fusilli “al dente” te koken.
    2. Fruit intussen de gehakte ui 2 min. in 2 eetlepels olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Bestrooi met de kruiden, voeg de Quorn toe, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
    3. Snij intussen het witloof in fijne reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof het witloof, regelmatig roerend, 15 min. op middelhoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Bestrooi met de suiker, roer en doe bij de Quornbereiding in de sauteuse. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Verdeel de uitgelekte fusilli over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek met het witloofmengsel, bestrooi met geraspte kaas en zet 15 min. in de oven.
    5. Bestrooi met gehakte bieslook en serveer warm.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Pasta
    • Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Hydro
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    650 gr
    3,06 €/kg
    €1,99
    F2020022100052470000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077520000
  • Kruiden | Italiaanse
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900011870000
  • Pasta | Fusilli | Volkoren
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2013041800151760000