Recept zoekresultatenWitlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout
Delhaize logo
  • Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout

Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 1 nootmuskaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml groentebouillon
  • 250 g gemengde bospaddenstoelen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 dl bruin bier
  • notenmengeling (hazelnoten en okkernoten)
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 aardappelen
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 dl witbier
  • een beetje water
  • 1 el sojasaus
  • 2 sjalotten
  • 800 g pompoen
  • 1 handvol peterselie
  • paneermeel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paneermeel
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Laat het witlof aanstoven in wat olie. Kook intussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen. Plet de aardappelen fijn of haal ze door de passe-vite en meng ze met de uitgelekte witlof. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en laat de puree afkoelen tot ze lauwwarm is.
    2. Vorm kroketjes van de puree en laat ze enkele uren opstijven in de koelkast. Haak de kroketjes door een mengsel van de twee bloemsoorten en wat water, het paneermeel en de gehakte notenmengeling en dan nogmaals door het bloempapje en de gehakte notenmengeling. Laat de kroketjes terug opstijven in de koelkast of diepvries.
    3. Stoof het sjalotje aan in wat olie, samen met de fijngehakte peterselie. Voeg de knoflook toe. Zet het vuur op maximum en bak de paddenstoelen. Bind met wat bloem en giet het wit bier bij de paddenstoelen. Laat alles nog eventjes doorkoken zodat het goed bindt.
    4. Maak een bruine saus door de sojasaus, bruine suiker en het bruin bier in te koken tot een licht stroperige saus.
    5. Kook de pompoen gaar in een bodempje groentebouillon. Giet af, mix tot een crème en kruid af met peper en zout.
    6. Bak de kroketjes in de frituurpan. Schep de paddenstoelenragout op een streep pompoencrème. Werk af met enkele druppels bruine saus.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Witlof-notenkroketjes met bier en paddenstoelenragout

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Paneermeel
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29