Recept zoekresultatenWintervelouté
Delhaize logo
  • WinterveloutéC

Wintervelouté

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Andere
WinterveloutéC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g belegen gouda (nettogewicht, zonder korst)
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • een snuifje nootmuskaat
  • 1 dikke aardappel
  • 2 dikke witloven
  • 1 zakje broodkorstjes natuur
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes

Begin met koken

  1. Hak het witloof, de prei en de ui grof. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de groenten 5 min in op een zacht vuur. Voeg dan de in kleine blokjes gesneden aardappel toe en de nootmuskaat. Meng 1 min., doe er 1 L warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. zacht koken.
  2. Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
  3. Doe de room en de helft van de gouda bij in de kookpot en mix de soep.
  4. Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer heel warm. Geef er de broodkorstjes en de resterende gouda apart bij.

Kooktip

Ook heel lekker met cheddar!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 152; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 1,7. Energie (kcal/portie): 380
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Andere
  • WinterveloutéC