Recept zoekresultatenWinterse soep met champignons
Delhaize logo
  • Winterse soep met champignonsB

Winterse soep met champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Soepen
Winterse soep met champignonsB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 750 g bruine champignons
  • 150 g champignons ‘Gastronomische mix’ bio
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 3 el bloem
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 ll groentebouillon Fundo
  • 60 g boter
  • 1 bussel dille
  • 2 knoflooktenen
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruine | Paddestoelen
    250 gr
    6,76 €/kg
    €1,69
  • Champignons | Gastronomisch | Bio | Trio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd

    1. Hak de uien en de knoflook heel fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2/3 van de boter, de helft van de gehakte dille en het paprikapoeder.
    2. Snijd de bruine champignons in fijne plakjes en doe ze ook in de kookpot. Fruit ze 2 min en bestuif ze dan met bloem. Meng 2 min, besprenkel met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 30 min op een heel zacht vuurtje pruttelen.
    3. Snijd de grote champignons van de gastronomische mix in stukken en verwijder de steeltjes van de kleinere. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
    4. Voeg het sap van de citroen toe en breng de soep verder op smaak.
    5. Verdeel over de borden en werk elk bord af met 1 el zure room, de gebakken champignons en de rest van de gesnipperde dille. Serveer heel warm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 200; energie (kCal): 48; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 282,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Vegetarisch
    Soepen
    • Winterse soep met champignonsB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruine | Paddestoelen
    250 gr
    6,76 €/kg
    €1,69
  • Champignons | Gastronomisch | Bio | Trio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69