Recept zoekresultatenWinterrolletjes
Delhaize logo
 • WinterrolletjesA

Winterrolletjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar
Hapjes
WinterrolletjesA

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 140 g gerookte zalm
 • 2 sinaasappelen
 • 12 rijstbladen
 • 20 g preischeuten
 • 1 groene citroen
 • 5 cl Thaise sweet chilisaus

Begin met koken

 1. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees, snijd ze in dobbelsteentjes en laat ze uitlekken in een zeef. Hak de zalm fijn met het mes.
 2. Dompel de rijstbladeren een voor een onder in warm water; spreid ze uit op een uitgewrongen natte handdoek. Versier ze in het midden met een langwerpig hoopje sinaasappel, zalm en preischeuten. Sla het onderste deel om over de garnituur, plooi de zijkanten erover en rol ze op. Snijd de rolletjes in twee.
 3. Meng de Thaise sweet chilisaus met het sap van groene citroen. Serveer samen met de rolletjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 121; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 15,5; suikers (g): 8,6; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 30,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen
Hapjes
 • WinterrolletjesA