Recept zoekresultatenWilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree
Delhaize logo
  • Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree

Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g sesamzaadjes
  • 50 g goudgele rozijnen
  • 10 cl warm water
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 citroen (het sap)
  • 2 sinaasappels (het sap)
  • 4 grote uien
  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 700 g pastinaken
  • 40 g witte amandelen
  • 30 g hazelnoten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 70 g gezouten boter
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1/2 koffielepel Espelettepeper
  • 10 cl ciderazijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 19 cl gevogeltefond
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 2 kleine wilde eenden
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,06 €/kg
    €3,19
    F2015102800341100000
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€9,45
    F2009082100263710000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Getoaste sesamzaadjes | Blond
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014050800124230001
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min

    1. Leg de rozijnen in het warme water. Voeg er de ciderazijn aan toe en laat ze zwellen. Meng de hazelnoten, de amandelen en de sesamzaadjes en zet apart.
    2. Versnijd de eenden aan de gewrichten om de billen los te maken. Haal de filets eraf zoals je dat bij een kip zou doen.
    3. Schil de uien en snijd ze in grote ringen. Bak ze in 3 eetlepels olie tot ze doorschijnend zijn. Doe er ook 2/3 van het notenmengsel, de in reepjes gesneden gedroogde abrikozen en de uitgelekte rozijnen bij, plus de gevogeltefond, de tijm en het sinaasappel- en citroensap. Laat gedurende 20 min. op een zacht vuur stoven en inkoken. Voeg er de peper en 2 eetlepels honing bij en breng op smaak.
    4. Schil de aardappelen en de pastinaken. Hak ze in grove stukken en kook gedurende 25 min. in gezouten water. Hak de peterselie fijn. Plet de aardappelen en de pastinaken samen met 50 g boter, 2 eetlepels olie en de peterselie, plus peper en zout.
    5. Hak de rest van de droge vruchten in grote stukken. Schroei de eendenfilets en de billen aan beide zijden dicht, in een mengsel van 20 g boter en 1 eetlepel olie. Draai het vuur laag wanneer ze een kleurtje hebben en laat nog 2 à 3 min. garen aan elke kant. Blus de braadpan met de balsamicoazijn, voeg 1 eetlepel honing en de gehakte vruchten toe en laat even karamelliseren.
    6. Serveer de eend met de pastinaakpuree en de saus met droge vruchten.

    Kooktip

    Gooi na het fileren van de eenden de rest niet weg, gebruik het om een gevogeltefond van te trekken. Die kan je in kleine porties invriezen om er andere recepten mee te bereiden.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Persappelsienen | Net
    3 kg
    1,06 €/kg
    €3,19
    F2015102800341100000
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€9,45
    F2009082100263710000
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Getoaste sesamzaadjes | Blond
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2014050800124230001