Recept zoekresultatenWienerschnitzel
Delhaize logo
  • Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Wienerschnitzel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 80 g bloem
  • 2 citroenen
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie
  • frituur- of arachideolie
  • 400 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 200 g paneermeel
  • peper, zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Klop de eieren los in een bord. Kruid goed met peper en zout. Doe de bloem in een tweede bord en het paneermeel in een derde.
  2. Snij de fijne kalfslapjes in twee wanneer ze tamelijk groot zijn.Wentel ze eerst in de bloem en klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de eieren en vervolgens in het paneermeel.
  3. Verwarm een bodempje olie in een grote braadpan.
  4. Bak er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in op vrij hoog vuur. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier. Voeg tussen twee bakbeurten olie toe indien nodig.
  5. Verdeel het vlees over de borden. Werk af met een schijfje citroen en leg daar een ansjovisfilet op. Serveer met een gemengde salade en verse pasta.

Kooktip

  • Variant: je kan ook kipfilets paneren.



Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Wienerschnitzel