Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenWaterzooi van vis
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:53
    A
  • Waterzooi van vis

Waterzooi van vis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Moederdag
Sauzen en specerijen
Waterzooi van visA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 aardappelen
  • 1 dl witte wijn
  • 1 l visbouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 600 g schelvisfilets
  • 2 g saffraan
  • 2 dl room
  • 1 preiwit (fijngesneden)
  • peper
  • 1 takje kervel
  • 250 g garnaaltjes
  • 4 eidooiers
  • 20 g boter
  • de ciboulette
  • 1 wortel (fijngesneden)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
  • Bouillon | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gesneden ajuinen
    600 gr
    2,08 €/kg
    €1,25
  • Begin met koken

    1. Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snijd in stukken.
    2. Pocheer de schelvisfilets gedurende 10 minuten in de visbouillon. Schep de vis uit het vocht, laat uitlekken en dresseer de vis op de aardappelen.
    3. Stoof de wortel, de ui en de prei gedurende 2 minuten aan in een klontje boter.
    4. Giet de visbouillon bij de gestoofde groenten samen met de witte wijn en de saffraan. Kruid met peper en zout.
    5. Laat gedurende 10 minuten sudderen.
    6. Kluts de eierdooiers, roer er de room onder en bind de bouillon met dit mengsel. Let erop dat de bereiding niet meer kookt, of de ‘liaison’* schift.
    7. Giet de saus over de vis en de aardappelen.
    8. Werk af met de fijngesneden bieslook, de kervel en de garnaaltjes.

    Kooktip

    *Een ‘liaison’ is een mengsel van eierdooiers en room en wordt gebruikt om een saus of soep lichtjes te binden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 329; energie (kCal): 79; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 577,33
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Moederdag
    Diner
    Winter
    Sauzen en specerijen
    • 00:00
      -02:53
      A
    • Waterzooi van vis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
  • Bouillon | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gesneden ajuinen
    600 gr
    2,08 €/kg
    €1,25