Recept zoekresultatenWaterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalenA

Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Voorgerecht
Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g tarbotfilet
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bloemkool
  • 3 biowortelen
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zure room
  • 1,9 dl schaaldierenfond
  • 20 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd

  1. Snijd de wortelen in 8 staafjes en de ui in grote stukken. Doe ze samen met het kruidentuiltje in een kookpot met 1 l water en breng aan de kook. Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en enkele kleine bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon. Laat 10 min. pruttelen.
  2. Haal de wortelen, de bloemkoolblaadjes en de helft van de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de kookpot. Laat ze onmiddellijk in ijskoud water schrikken. Verwijder het kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn. Voeg de schaaldierenfond toe, de zure room en citroensap naar eigen smaak. Warm de uitgelekte groenten lichtjes op in de waterzooi.
  3. Verdeel de tarbot in 4 porties en bak kort in de hete geklaarde boter. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de waterzooi en de groenten over diepe borden. Voeg de tarbot en de grijze garnalen toe, werk af met tijm en serveer.

Tip: Verdubbel de hoeveelheid tarbot en garnalen, zet kleine gestoomde aardappelen of basmatirijst op tafel en je hebt meteen een volwaardig hoofdgerecht!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Voorgerecht
  • Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalenA