Recept zoekresultatenWaterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Delhaize logo
  • Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst

Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 potjes visfond Delhaize (19 cl per bokaal)
  • specerijenmolen "lime pepper" (Santa Maria)
  • 2 preiwitten
  • peper
  • 50 cl kokosmelk
  • 2 grote wortelen
  • 4 stengels groene selder
  • gehakte verse koriander
  • 1 zakje diepgevroren scharrolletjes uit de Stille Oceaan
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 g wilde rijst (zakjes om te koken)

Begin met koken

  1. Leg de vis in een vergiet en laat volledig ontdooien.
  2. Snij de groenten fijn. Verwarm de olie in een grote, diepe pan en stoof er de groenten in aan op zacht vuur. Dek af en laat 5 min. stoven.
  3. Bestrooi met bloem en met enkele draaien van de "lime pepper" molen. Meng 1 min. Doe er de visfond bij, meng goed en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  4. Leg de scharrolletjes in de saus, breng terug aan de kook en reken dan 5 min. gaartijd op zacht vuur.
  5. Neem van het vuur, breng op smaak en serveer in diepe borden. Bestrooi met gehakte koriander. Geef er wilde rijst bij die je gelijktijdig gekookt hebt.

Kooktip

Laat de visrolletjes niet langer dan 5 min. koken, zo blijven ze vast en smaakvol.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst