Recept zoekresultatenWatermeloensalade met rode vruchten, venkel en feta
Delhaize logo
  • Watermeloensalade met rode vruchten, venkel en fetaA

Watermeloensalade met rode vruchten, venkel en feta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Watermeloensalade met rode vruchten, venkel en fetaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 venkelknol
  • 1 komkommer
  • 250 g rodevruchtenmengeling
  • 1 bussel lente-ui
  • 300 g feta
  • 1/2 bussel oregano
  • 1/2 biocitroen (voor de dressing)
  • 2 eetlepels frambozencoulis (voor de dressing)
  • 2 eetlepels aardbeiencoulis (voor de dressing)
  • 2 el balsamicoazijn (Dressing)
  • 4 els olijfolie (voor de dressing)
  • 2 kl geroosterde sesamwokolie (voor de dressing)
  • 1/2 watermeloen (+- 1,5 kg)
  • 4 takjes oregano (voor de dressing)
  • zout en peper (voor de dressing)
  • 1 kl sesamzaad

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Maak de vinaigrette: pluk de blaadjes van de oregano. Rasp 1 grote kl citroenzeste en pers 2 el sap. Meng goed met alle andere ingrediënten voor de dressing.
  2. Snijd de venkelknol en de komkommer met de mandoline of een aardappelmesje in fijne plakjes. Snijd de feta in blokjes en de watermeloen in sneetjes. Snijd de lente-uitjes in fijne staafjes. Serveer alles in een schaal, met de rode vruchten en de geriste oregano. Besprenkel met de rodevruchtendressing en dien koel op. Geef er brood bij.

Tip: Een lekkere variatie op dit zomerse recept: vervang de watermeloen door meloen en de verse oregano door munt of basilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 483; energie (kCal): 116; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 4,5; vezels (g): 4,1; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 558,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Watermeloensalade met rode vruchten, venkel en fetaA