Recept zoekresultatenWatermeloenpizza
Delhaize logo
  • WatermeloenpizzaA

Watermeloenpizza

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Buiten eten
Lunch
WatermeloenpizzaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1500 g watermeloen
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • 1/2 limoen
  • 100 g kleine zwarte olijven
  • 200 g feta
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 4 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 30 g verse muntblaadjes
  • 1 mespunt Espelettepeper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de watermeloen in 4 mooie sneden. Wat overblijft (de boven- en onderkant) gebruik je om de vinaigrette te maken.
  2. Snijd de komkommer en de ui met de mandoline in fijne sneetjes. Snijd de limoen in schijfjes.
  3. Maak de vinaigrette: hol de boven- en onderkant van de watermeloen uit en mix het vruchtvlees in de blender met het limoensap, de olijfolie, de ciderazijn, zout en Espelettepeper.
  4. Dresseer de komkommer, de ui, de olijven en de limoen op de sneden watermeloen en verbrokkel er de feta over. Werk af met de verse muntblaadjes en de vinaigrette.

Kooktip

  • Wist je dat de watermeloenen van Delhaize geen pitjes bevatten, omdat we bewust voor de varianten zonder pitjes kiezen? Hapklaar en 100% kidsproof!
  • Hoe snijd je snel een watermeloen in stukken? Snijd met een groot mes de watermeloen in 2. Leg de watermeloen met de schil naar boven en snijd hem in langwerpige stukken. Snijd alle stukken dan samen in de andere richting door. Zo krijg je handige stukjes die je meteen kunt serveren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 317; energie (kCal): 76; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 404,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Buiten eten
Diner
Zomer
Lunch
  • WatermeloenpizzaA

Deze recepten kan je ook leuk vinden