Recept zoekresultatenWatermeloen gazpacho, rode vruchten in papillot en amandelmelkijs
Delhaize logo
  • Watermeloen gazpacho, rode vruchten in papillot en amandelmelkijsB

Watermeloen gazpacho, rode vruchten in papillot en amandelmelkijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Watermeloen gazpacho, rode vruchten in papillot en amandelmelkijsB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g watermeloenvruchtvlees (nettogewicht)
  • 4 vijgen
  • 300 g gemengde kleine rode vruchten naar keuze
  • 1 citroen
  • 4 takjes munt
  • 4 dl amandelmelkijs Delhaize
  • 4 el honing

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Vijgen Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    S2021010800488940000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077550000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    5,84 €/kg
    €1,46
    S2005090800094310000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 5 min. kooktijd

    1. Mix het vruchtvlees van de watermeloen in stukken met het citroensap en de honing tot een mooi gladde gazpacho.
    2. Bedek 1 groot vierkant stuk aluminiumpapier met bakpapier. Snijd de vijgen in partjes. Schik ze, met de rest van de vruchten, in het midden van de papillot en sluit ze. Bak 5 min. op de barbecue (of 10 min. in de oven, op 210°C).
    3. Verdeel de gazpacho over diepe borden. Voeg bolletjes ijs, de warme vijgen en de kleine rode vruchten toe. Werk af met munt en dien meteen op.

    Tip: Vervang de watermeloen eventueel door meloen en/of voeg wat kruiden toe in de papillot: kaneel, steranijs, tijm, rozemarijn …

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 91,3 kcal - Vetten: 1,9 g - Koolhydraten: 15,8 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 1,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    Dessert
    • Watermeloen gazpacho, rode vruchten in papillot en amandelmelkijsB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Vijgen Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    14,36 €/kg
    €3,59
    S2021010800488940000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077550000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    5,84 €/kg
    €1,46
    S2005090800094310000