Recept zoekresultatenWarme salade met lamsvlees en sesamvinaigrette
Delhaize logo
  • Warme salade met lamsvlees en sesamvinaigretteA

Warme salade met lamsvlees en sesamvinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten
Hoofdgerecht
Warme salade met lamsvlees en sesamvinaigretteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 200 g shiitakes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • peper
  • 3 eetlepels mix 4 olie
  • 600 g lamsfilet
  • 220 g groene mini-asperges
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 4 el sojasaus

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Meng de sojasaus met de sesamolie, rijstazijn en sesamzaadjes. Schraap de zaadjes uit de chilipeper, hak heel fijn en voeg toe.
  2. Gaar de asperges 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en spoel onder koud water.
  3. Leg ondertussen de met olie ingesmeerde lamsfilets in een hete antikleefpan. Reken 2 min. baktijd per kant, verlaag dan het vuur en laat nog ongeveer 4 min. bakken. Laat 2 min. rusten, kruid met peper en zout en snij in plakken.
  4. Snij ondertussen ook de shiitakes in schijfjes en de rode paprika in reepjes en bak ze, op vrij hoog vuur, met 2 eetlepels Mix 4 olie in een grote pan tot de shiitakes goudbruin zijn. Voeg de asperges toe, roer 1 min. en neem van het vuur.
  5. Verdeel alles over de borden. Dien meteen op met in de oven verwarmd Turks brood. Serveer de vinaigrette apart.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 481; energie (kCal): 115; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 371,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Diner
Zomer,Lente
Hoofdgerecht
  • Warme salade met lamsvlees en sesamvinaigretteA