Recept zoekresultatenWafels met zalm
Delhaize logo
  • Wafels met zalm
    C
Wafels met zalmC

Wafels met zalm

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

16 porties
  • 250 g bloem
  • 375 ml melk
  • 100 g zachte boter
  • 3 kleine eieren
  • 20 g verse gist
  • 4 sneetjes gerookte zalm in kleine stukjes
  • 1 bosje gehakte dille
  • 1,5 el olijfolie
  • 250 g bloem
  • 375 ml melk
  • 100 g zachte boter
  • 3 kleine eieren
  • 20 g verse gist
  • 4 sneetjes gerookte zalm in kleine stukjes
  • 1 bosje gehakte dille
  • 1,5 el olijfolie

Begin met koken

30 min.
1
Verwarm de melk in een steelpan zonder te laten koken, voeg er de gist aan toe en los die op. Zet apart.
2
Doe de bloem in een slakom, samen met de eierdooiers, de boter, de olie, de melk, de zalm en de dille.
3
Breng op smaak met peper en zout.
4
Klop het eiwit stijf en roer dat voorzichtig onder het deeg. Laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
5
Verwarm het wafelijzer, vet het in en bak de wafels.
6
De kooktijd is afhankelijk van je wafelijzer.
1
Verwarm de melk in een steelpan zonder te laten koken, voeg er de gist aan toe en los die op. Zet apart.
2
Doe de bloem in een slakom, samen met de eierdooiers, de boter, de olie, de melk, de zalm en de dille.
3
Breng op smaak met peper en zout.
4
Klop het eiwit stijf en roer dat voorzichtig onder het deeg. Laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
5
Verwarm het wafelijzer, vet het in en bak de wafels.
6
De kooktijd is afhankelijk van je wafelijzer.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 938; energie (kCal): 224; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 151,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 938; energie (kCal): 224; vetten (g): 12,6; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 151,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar,Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Strips | Zalm | Gerookt | Bio

Delhaize

Strips | Zalm | Gerookt | Bio

100 gr

Bio

€4,79

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Olie | Zonnebloem

Delhaize

Olie | Zonnebloem

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Totaal:
€15,51