Recept zoekresultatenWafels met appelmoes en dadels
Delhaize logo
  • Wafels met appelmoes en dadelsC

Wafels met appelmoes en dadels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Wafels met appelmoes en dadelsC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 eieren
  • 120 g appelmoes zonder toegevoegde suikers
  • 150 g Medjool dadels
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1,5 dl melk (of sojadrink)
  • 2 à 3 el parelsuiker
  • 25 g boter
  • 1/2 koffielepel vanillearoma
  • 1 snufje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. baktijd

  1. Splits de eiwitten van de eidooiers. Mix de eidooiers, de ontpitte dadels, de melk, de appelmoes en het vanille-aroma in de beker van de mixer of van de blender fijn. Giet in een slakom en meng er de bloem onder.
  2. Klop de eiwitten met het zout tot schuim en schep ze voorzichtig bij het deeg. Voeg de parelsuiker toe en meng.
  3. Bak je wafels zoals gewoonlijk en smeer het wafelijzer vóór elke bakbeurt lichtjes in met gesmolten boter.
  4. Serveer de wafels meteen en geef er eventueel rode vruchten bij.

Tip: Een - heel uitzonderlijk - overschot kun je later gewoon in de broodrooster opwarmen. Zo heb je meteen weer lekker krokante wafels!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Wafels met appelmoes en dadelsC