Recept zoekresultatenVulling met pancetta en parmigiano (alla nonna)
Delhaize logo
 • Vulling met pancetta en parmigiano (alla nonna)E

Vulling met pancetta en parmigiano (alla nonna)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Bijgerechten
Vulling met pancetta en parmigiano (alla nonna)E

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
 • 750 g ongekruid varkenskalfgehakt
 • 360 g ‘Pancetta per carbonara’
 • 1 zoete puntpaprika
 • 125 g parmigiano
 • 1 el gedroogde oregano
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Bak de pancetta op een heel zacht vuurtje zonder toevoeging van vetstof en verhoog het vuur zodra het vet gesmolten is. Laat de pancetta uitlekken zodra hij mooi goudbruin is.
 2. Doe het gehakt in een grote slakom. Voeg de ontpitte en gehakte paprika toe, de parmigiano in kleine blokjes en de oregano. Kruid royaal met peper, met zout en meng grondig met de handen.
 3. Vul een grote kalkoen (bij voorkeur uitgebeend) met de bereiding en weeg hem. Schuif de kalkoen 30 min. in de oven, op 210°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en reken 25 min. extra baktijd per 500 g. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het vrijgekomen braadvocht. Dek hem af met aluminiumfolie zodra hij mooi goudbruin is en schuif terug in de oven. Laat de kalkoen voor het opdienen 15 min. rusten (onder het aluminiumfolie).

Tip: Breng een extra vleugje Italië in je bord en voeg enkele gehakte olijven en/of kappertjes toe in de vulling.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 349 kcal – Vetten: 29,3 g – Koolhydraten: 1,5 g - Vezels: 0,8 g – Eiwitten: 19,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Kerst
Bijgerechten
 • Vulling met pancetta en parmigiano (alla nonna)E