Recept zoekresultatenVulling met appelen, levertjes en rozijnen (Oma's wijze)
Delhaize logo
 • Vulling met appelen, levertjes en rozijnen (Oma's wijze)C

Vulling met appelen, levertjes en rozijnen (Oma's wijze)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Bijgerechten
Vulling met appelen, levertjes en rozijnen (Oma's wijze)C

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
 • 750 g ongekruid varkenskalfgehakt
 • 250 g kippenlever
 • 1 kleine rode ui
 • 1,5 bio appels
 • 4 takjes tijm
 • 125 g mix 3 rozijnen
 • 1 koffielepel gemalen kaneel
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Doe het vlees in een grote slakom. Voeg de gekuiste kippenlevertjes in stukken toe, de ongeschilde appelen in blokjes, de gehakte rode ui, de rozijnen, de geriste tijm en de kaneel. Kruid royaal met peper, met zout en meng goed met de handen.
 2. Vul een grote kalkoen (bij voorkeur uitgebeend) met de bereiding en weeg hem. Schuif de kalkoen 30 min. in de oven, op 210°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en reken 25 min. extra baktijd per 500 g. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het vrijgekomen braadvocht. Dek hem af met aluminiumfolie zodra hij mooi goudbruin is en schuif terug in de oven. Laat de kalkoen voor het opdienen 15 min. rusten (onder het aluminiumfolie).

Tip: Snijd de appelen en de levertjes niet in te kleine stukken: je moet ze na het koken nog duidelijk kunnen proeven.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 206 kcal – Vetten: 11,7 g – Koolhydraten: 10,7 g - Vezels: 1,3 g – Eiwitten: 14,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Kerst
Bijgerechten
 • Vulling met appelen, levertjes en rozijnen (Oma's wijze)C

Deze recepten kan je ook leuk vinden