Recept zoekresultatenVongole op Thaise wijze
Delhaize logo
  • Vongole op Thaise wijze

Vongole op Thaise wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Vongole op Thaise wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 375 g venusschelpen (steenmosselen)
  • bloem (optioneel)
  • zout
  • 2 kropslaharten
  • 2 teentjes look
  • 15 cl saké
  • 10 cl olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1/2 verse rode Spaanse peper
  • 1 flinke handvol verse korianderblaadjes
  • 1 limoen (optioneel)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tapijtschelp | Levend
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012082900292900000
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1,1 kg
    1,72 €/kg
    €1,89
    S2012030100095850000
  • Slaharten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    11,12 €/kg
    €1,39
    Afhaling vanaf 01/10
    F2009082700351320000
  • Sake Hakushika
    50 cl
    20,98 €/l
    €10,49
    S2011083000252570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Préparation : 10 min. - Cuisson : 3 min.

    1. Begin met het reinigen van de venusschelpen: spoel ze meermaals in helder gezouten water. Laat ze uitlekken zodra ze schoon zijn.
    2. Snipper de rode ui, de look en de rode Spaanse peper.
    3. Zet een pan op een pittig vuurtje, voeg olijfolie, de ui, de look en de rode Spaanse peper toe. Laat het geheel een beetje fruiten. Voeg de venusschelpen en de sake toe en dek af. Voeg 1 minuut later de koriander toe. Het gerecht is klaar zodra de venusschelpen open zijn!
    4. Schik in elke middelgrote kom de grof gesneden sla en daarop de venusschelpen.

    Kooktip

    • Wie het graag wat zuurder heeft, mag gerust groene citroen toevoegen.
    • Voeg bij het spoelen van de venusschelpen een beetje bloem toe: schelpdieren stoten dan hun zand af. De mosselen zullen de bloem 'eten' en daardoor zand afstoten. Aarzel niet om deze actie zo nodig nog eens te herhalen.
    • Als je een beetje versnipperde rauwe rode ui wilt toevoegen aan slablaadjes, spoel die dan met koud water: zo verdwijnt het krachtige pikante smaakje van de ui.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Vongole op Thaise wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tapijtschelp | Levend
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012082900292900000
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1,1 kg
    1,72 €/kg
    €1,89
    S2012030100095850000
  • Slaharten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    125 gr
    11,12 €/kg
    €1,39
    Afhaling vanaf 01/10
    F2009082700351320000
  • Sake Hakushika
    50 cl
    20,98 €/l
    €10,49
    S2011083000252570000