Recept zoekresultatenVollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minutenC

Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minutenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g zeewolffilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 g Delhaize jonge spinazieblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 3 eieren (voor de mousselinesaus)
  • 250 g Carlsbourg le beurre des Chefs geklaarde boter (voor de mousselinesaus)
  • 200 ml Delhaize light room (voor de mousselinesaus)
  • 2 eierdopjes droge witte wijn (voor de mousselinesaus)
  • sap van een ½ citroen (voor de mousselinesaus)
  • cayennepeper (voor de mousselinesaus)
  • zout (voor de mousselinesaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeewolffilet
    +/- 265 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€8,34
  • Aardappelen | Bintje
    2 kg
    1,20 €/kg
    €2,39
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als je geen goede voornemens maakte, alleen lekkere!

    1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
    2. Warm twee eetlepels olijfolie in een pan en stoof de spinazie gaar. Kruid met peper en zout.
    3. Giet de aardappelen af en meng er de spinazie met zijn vocht onder. Pureer en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    4. Dep de zeewolffilets droog. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 2 tot 3 minuten aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

    Voor de mousselinesaus:

    1. Smelt de geklaarde boter in een pannetje en houd warm.
    2. Breek de eieren en doe de dooiers in een steelpan. Voeg 2 eierdopjes witte wijn toe, en een eierdopje water.
    3. Neem een klopper bij de hand en klop je mengsel schuimig op een zacht vuur. Blijf goed doorkloppen in een achtvorm en draai je steelpan telkens een kwartslag zodat je de volledige bodem en rand van de pan meeneemt. Zo voorkom je dat de eidooiers aanbakken. Blijf doorgaan en giet er nu geleidelijk de geklaarde boter bij. Tot slot meng je er de room onder.
    4. Breng je saus op smaak met het citroensap, de cayennepeper en een snuifje zout.

    What the hack!
    Hoe een citroen uitpersen zonder ‘m te snijden.

    Rol de citroen heen en weer en oefen wat druk uit met je hand. Prik er een tandenstoker in en laat het sap lopen. Extra tof: zo glippen er geen pitjes in je saus.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: 174 kCal • Energie: 730 kJ • Vetten: 13 g • Verzadigde vetzuren: 7 g • Koolhydraten: 6 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 6 g • Zout: 0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minutenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeewolffilet
    +/- 265 gr
    +/-31,49€/kg
    +/-€8,34
  • Aardappelen | Bintje
    2 kg
    1,20 €/kg
    €2,39
  • Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05