Recept zoekresultatenVollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minuten
    C
Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minutenC

Vollenbak zeewolf met spinaziepuree in 30 minuten

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g zeewolffilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 g Delhaize jonge spinazieblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • 3 eieren (voor de mousselinesaus)
  • 250 g Carlsbourg le beurre des Chefs geklaarde boter (voor de mousselinesaus)
  • 200 ml Delhaize light room (voor de mousselinesaus)
  • 2 eierdopjes droge witte wijn (voor de mousselinesaus)
  • sap van een ½ citroen (voor de mousselinesaus)
  • cayennepeper (voor de mousselinesaus)
  • zout (voor de mousselinesaus)
  • 800 g zeewolffilets
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 400 g Delhaize jonge spinazieblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • 3 eieren (voor de mousselinesaus)
  • 250 g Carlsbourg le beurre des Chefs geklaarde boter (voor de mousselinesaus)
  • 200 ml Delhaize light room (voor de mousselinesaus)
  • 2 eierdopjes droge witte wijn (voor de mousselinesaus)
  • sap van een ½ citroen (voor de mousselinesaus)
  • cayennepeper (voor de mousselinesaus)
  • zout (voor de mousselinesaus)

Begin met koken

Gemakkelijk

Als je geen goede voornemens maakte, alleen lekkere!

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Warm twee eetlepels olijfolie in een pan en stoof de spinazie gaar. Kruid met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en meng er de spinazie met zijn vocht onder. Pureer en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Dep de zeewolffilets droog. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een antikleefpan en bak de filets 2 tot 3 minuten aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Voor de mousselinesaus:

  1. Smelt de geklaarde boter in een pannetje en houd warm.
  2. Breek de eieren en doe de dooiers in een steelpan. Voeg 2 eierdopjes witte wijn toe, en een eierdopje water.
  3. Neem een klopper bij de hand en klop je mengsel schuimig op een zacht vuur. Blijf goed doorkloppen in een achtvorm en draai je steelpan telkens een kwartslag zodat je de volledige bodem en rand van de pan meeneemt. Zo voorkom je dat de eidooiers aanbakken. Blijf doorgaan en giet er nu geleidelijk de geklaarde boter bij. Tot slot meng je er de room onder.
  4. Breng je saus op smaak met het citroensap, de cayennepeper en een snuifje zout.

What the hack!
Hoe een citroen uitpersen zonder ‘m te snijden.

Rol de citroen heen en weer en oefen wat druk uit met je hand. Prik er een tandenstoker in en laat het sap lopen. Extra tof: zo glippen er geen pitjes in je saus.

Nutritionele informatie
C
Voor 100g van het bereide recept: 174 kCal • Energie: 730 kJ • Vetten: 13 g • Verzadigde vetzuren: 7 g • Koolhydraten: 6 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 6 g • Zout: 0 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: 174 kCal • Energie: 730 kJ • Vetten: 13 g • Verzadigde vetzuren: 7 g • Koolhydraten: 6 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 6 g • Zout: 0 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeewolffilet

Delhaize

Zeewolffilet

4 × +/- 265 gr

+/-€33,36

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

450 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,29

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Room | Lichte | 15% 20cl

Dilea

Room | Lichte | 15% 20cl

20 cl

€3,05

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

2 × 75 cl

€11,98

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€60,59