Recept zoekresultatenVollenbak stoverij met appelmoes in 30 minuten (+ 2,5 u. sudderen)
Delhaize logo
  • Vollenbak stoverij met appelmoes in 30 minuten (+ 2,5 u. sudderen)B

Vollenbak stoverij met appelmoes in 30 minuten (+ 2,5 u. sudderen)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak stoverij met appelmoes in 30 minuten (+ 2,5 u. sudderen)B

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 uien
  • 1 kg rundsstoofvlees
  • 30 g boter (voor de appelmoes)
  • 6 appels (voor de appelmoes)
  • peper en zout
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 laurierblad 
  • 3 takjes tijm
  • 2 el roux voor bruine sauzen
  • 3 el olijfolie
  • 40 g bakboter
  • 2 soeplepels Dijon-mosterd Delhaize
  • 1 grote volkorenboterham
  • 1 flesje Mc Chouffe 33 cl
  • 80 cl kalfsfond
  • 1 zakje stoofvlees kruidenmix Delhaize
  • 800 g frietaardappelen
  • 200 g Parijse champignons
  • 200 g gerookte spekjes Delhaize

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    447,50 €/kg
    €1,79
  • Kruiden | Provençaalse
    18 gr
    136,11 €/kg
    €2,45
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als je voor eens en altijd de beste stoverij ooit wil maken.

    1. Snijd de ajuinen fijn.
    2. Smelt de helft van de boter in een pan en bak het vlees aan alle zijden bruin. Kruid met stoofvleeskruiden.
    3. Smelt de andere helft van de boter in een kookpot en stoof er de ajuinen in. Voeg er na 5 min. het gebakken stoofvlees aan toe, samen met de tijm, laurier. Giet het bier erover en voeg de kalfsfond toe. Smeer een boterham met mosterd en leg hem op het vlees. Laat op een matig vuur 2 uur garen.
    4. Bak in een pan het spek aan en voeg toe aan de stoverij.
    5. Snijd de champignons in 2 of – als ze groot zijn – in 4. Bak ze in het overgebleven vet van het spek. Voeg indien nodig nog wat vetstof toe. Voeg ook de champignons toe aan de stoverij. Laat nog een halfuurtje sudderen en controleer dan of het vlees zacht is. Zo niet, laat nog even verder garen.
    6. Bind de saus met de bruine roux en laat een tweetal minuten koken.
    7. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de aardappelblokjes goudbruin. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
    8. Schil de appelen en snijd in stukjes. Smelt de boter in een pot en voeg er de appelstukjes aan toe. Stoof in 20 minuten gaar op een zacht vuurtje. Roer regelmatig eens.

    Stoofvlees van bij ons
    Het stoofvlees bij Delhaize komt van het Belgisch witblauwrund. Uitzonderlijk mals, sappig en mager vlees dat afkomstig is van boerderijen die zorgen voor het welzijn van de dieren. Delhaize werkt rechtstreeks samen met Belgische boeren om tussenpersonen zoveel mogelijk te beperken. Dit noemen we ‘de korte toeleveringsketen’.

    Bintjes: al generaties lang gastronomisch genot!
    De bintjes van Delhaize zijn afkomstig van Belgische boeren die deze aardappel al generaties lang produceren. En daar worden we altijd blij van! Zowel in frietjes- als in pureevorm.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 379 kJ - 91 kCal Koolhydraten: 8 g • Vetten: 4 g • Eiwitten: 3 g • Verzadigde vetzuren: 2 g • Suikers: 4 g • Vezels: 1 g • Zout: 1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak stoverij met appelmoes in 30 minuten (+ 2,5 u. sudderen)B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    447,50 €/kg
    €1,79
  • Kruiden | Provençaalse
    18 gr
    136,11 €/kg
    €2,45
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81