Recept zoekresultatenVollenbak pannenkoeken met blauwe bessen
Delhaize logo
C
Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessenC

Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessen

Makkelijk
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g blauwe bessen
  • 250 g havermout Delhaize
  • 4 eieren
  • 650 ml haverdrink Delhaize Bio
  • 40 g honing
  • 70 g boter
  • 250 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 1 kl kaneelpoeder
  • zout
  • 30 g geklaarde boter of olie om te bakken
  • 250 g blauwe bessen
  • 250 g havermout Delhaize
  • 4 eieren
  • 650 ml haverdrink Delhaize Bio
  • 40 g honing
  • 70 g boter
  • 250 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 1 kl kaneelpoeder
  • zout
  • 30 g geklaarde boter of olie om te bakken

Begin met koken

Gemakkelijk

Het leven is kort. We kunnen best met het dessert beginnen!

  1. Mix de havermout in een blender of keukenrobot tot poeder. Dit is je haverbloem.
  2. Klop de eieren los in de melk.
  3. Meng er de haverbloem, de helft van de honing, het kaneelpoeder en het zout onder.
  4. Smelt de boter en voeg ze toe.
  5. Laat je deeg een halfuur rusten.
  6. Verhit je pan, vet ze in met wat geklaarde boter of olie en bak je pannenkoeken.

Voor de blauwebessencompote:
Zet de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur. Voeg een scheutje water en de rest van de honing toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 à 10 minuten stoven.

Serveer de havermoutpannenkoeken met een schepje Griekse yoghurt en wat blauwebessencompote.

Havermout in een papieren doos en zonder plastic zak! Dat is 1,7 ton plastic per jaar bespaard!

Weetje
Bij-zonder lekkere honing bij Delhaize!
Wil je smullen van de allerlekkerste pannenkoeken? Gebruik MielBio-honing, een 100% biologische honing uit Italië met een delizioso geur en smaak. Het geheim zit in het productieproces. Al meer dan 100 jaar maakt de familie Rigoni haar honing op 37°C, de natuurlijke temperatuur van de bijenkorf, waardoor de oorspronkelijke kwaliteit blijft behouden. En dat proef je!

Nutritionele informatie
C
Voor 100g van het bereide recept: Energie: 686 kJ - 164 kCal Koolhydraten: 15 g • Vetten: 9 g • Eiwitten: 4 g • Verzadigde vetzuren: 4 g • Suikers: 6 g • Vezels: 3 g • Zout: 0
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: 686 kJ - 164 kCal Koolhydraten: 15 g • Vetten: 9 g • Eiwitten: 4 g • Verzadigde vetzuren: 4 g • Suikers: 6 g • Vezels: 3 g • Zout: 0
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

2 × 150 gr

€7,18

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

Quaker

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

450 gr

€3,75

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Room | Haver | 15% V.G.

Inex

Room | Haver | 15% V.G.

4 × 20 cl

€7,40

Honing | Berg

Delhaize

Honing | Berg

250 gr

€3,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Skyr | Tropical | Light

Vitalinea

Skyr | Tropical | Light

2 x 145 gr

€3,19

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€30,58