Recept zoekresultatenVollenbak pannenkoeken met blauwe bessen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:39
    C
  • Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessen

Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Budget

€€

Score

5 op 5
Dessert
Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g blauwe bessen
  • 250 g havermout Delhaize
  • 4 eieren
  • 650 ml haverdrink Delhaize Bio
  • 40 g honing
  • 70 g boter
  • 250 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 1 kl kaneelpoeder
  • snuifje zout
  • 30 g geklaarde boter of olie om te bakken

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bosbessen | Pot
    500 gr
    11,58 €/kg
    €5,79
  • Havermout
    800 gr
    2,44 €/kg
    €1,95
    Afhaling vanaf 01/02
  • Haver Drink | Bio
    1 l
    2,19 €/l
    €2,19
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Het leven is kort. We kunnen best met het dessert beginnen!

    1. Mix de havermout in een blender of keukenrobot tot poeder. Dit is je haverbloem.
    2. Klop de eieren los in de melk.
    3. Meng er de haverbloem, de helft van de honing, het kaneelpoeder en het zout onder.
    4. Smelt de boter en voeg ze toe.
    5. Laat je deeg een halfuur rusten.
    6. Verhit je pan, vet ze in met wat geklaarde boter of olie en bak je pannenkoeken.

    Voor de blauwebessencompote:
    Zet de blauwe bessen in een steelpannetje op het vuur. Voeg een scheutje water en de rest van de honing toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 à 10 minuten stoven.

    Serveer de havermoutpannenkoeken met een schepje Griekse yoghurt en wat blauwebessencompote.

    Havermout in een papieren doos en zonder plastic zak! Dat is 1,7 ton plastic per jaar bespaard!

    Weetje
    Bij-zonder lekkere honing bij Delhaize!
    Wil je smullen van de allerlekkerste pannenkoeken? Gebruik MielBio-honing, een 100% biologische honing uit Italië met een delizioso geur en smaak. Het geheim zit in het productieproces. Al meer dan 100 jaar maakt de familie Rigoni haar honing op 37°C, de natuurlijke temperatuur van de bijenkorf, waardoor de oorspronkelijke kwaliteit blijft behouden. En dat proef je!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 686 kJ - 164 kCal Koolhydraten: 15 g • Vetten: 9 g • Eiwitten: 4 g • Verzadigde vetzuren: 4 g • Suikers: 6 g • Vezels: 3 g • Zout: 0
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • 00:00
      -00:39
      C
    • Vollenbak pannenkoeken met blauwe bessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bosbessen | Pot
    500 gr
    11,58 €/kg
    €5,79
  • Havermout
    800 gr
    2,44 €/kg
    €1,95
    Afhaling vanaf 01/02
  • Haver Drink | Bio
    1 l
    2,19 €/l
    €2,19