Recept zoekresultatenVollenbak chili sin carne in 30 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak chili sin carne in 30 minutenA

Vollenbak chili sin carne in 30 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak chili sin carne in 30 minutenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 limoenen
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 2 wortelen
  • 400 g tomatenvlees Delhaize Bio
  • 400 g rode bonen Delhaize
  • 140 g crispy maïs Delhaize
  • 1 zakje chilikruiden Santa Maria
  • 280 g witte Basmatirijst Delhaize Bio
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 01/02
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    Afhaling vanaf 01/02
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als koken je lust en je leven is! Vandaag toch.

    1. Snijd de ui en hak het teentje look fijn.
    2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in repen. Schil de wortelen en snijd in schijfjes.
    3. Stoof de ui met de look in 2 el olijfolie. Voeg de chilikruiden toe en laat even meestoven. Voeg nu de paprika en de wortelen toe. Meng en laat ongeveer 5 minuten stoven tot de groenten zachter worden.
    4. Voeg de tomatenblokjes, balsamicoazijn en rode kidneybonen toe. Laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuur sudderen en meng er dan de mais onder.
    5. Kook intussen de rijst.
    6. Serveer de chili met de rijst en enkele partjes limoen.

    Tip: Mexicaans dinertje all the way? Zet ook wat zure room, geraspte cheddar, guacamole en enkele takjes koriander op tafel.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: 95 kCal • Energie: 396 kJ • Vetten: 2 g • Verzadigde vetzuren: 0 g • Koolhydraten: 16 g • Suikers: 3 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 3 g • Zout: 1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak chili sin carne in 30 minutenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 01/02
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    Afhaling vanaf 01/02