Recept zoekresultatenVollenbak burger in 45 minuten
Delhaize logo
  • Vollenbak burger in 45 minutenB

Vollenbak burger in 45 minuten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak burger in 45 minutenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 Hereford rundsburgers Delhaize (2 schaaltjes) (voor de burgers)
  • 2 tomaten (voor de burgers)
  • 2 avocado’s (voor de burgers)
  • 1 ijsbergsla (voor de burgers)
  • 2 grote zoete uien (voor de burgers)
  • 4 burgerbroodjes met sesamzaadjes Bio Delhaize (1 pakje) (voor de burgers)
  • 8 plakjes zoetzure augurkschijfjes Delhaize (voor de burgers)
  • 4 sneden cheddar Delhaize (voor de burgers)
  • 1 kl chili explosion Santa Maria (voor de burgers)
  • 2 el olijfolie (voor de burgers)
  • 4 Bio zoete aardappelen (voor de frietjes)
  • 2 el maïszetmeel (voor de frietjes)
  • 3 el maïsolie (voor de frietjes)
  • 1/2 kl zout (voor de frietjes)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Hereford
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Avocado
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
  • Verpakte ijsbergsla
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als je zin hebt in homemade happiness.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Spoel de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes (schillen hoeft niet). Doe ze in een mengkom en strooi er maïszetmeel en zout over. Meng goed tot elk frietje bedekt is met een dun laagje maïszetmeel. Meng er dan de maïsolie onder en bak de frietjes 20 à 25 minuten op een ovenplaat met bakpapier. Schep ze na 10 minuten om en zet op het einde de grill nog eventjes op.
    3. Snijd de ijsbergsla in 2 en daarna in repen. Houd ze fris in koud water.
    4. Snijd de uien in ringen en stoof ze in de helft van de olijfolie. Laat op een zacht vuur 20 minuten verder garen en bruin kleuren.
    5. Snijd de broodjes doormidden en bak de binnenzijden in een pan of op de grill.
    6. Bak de hamburgers in de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
    7. Snijd de tomaten in plakjes. Ook de avocado snijd je in plakken van 0,5 cm. Daar sprenkel je de chili explosion kruidenmix over.
    8. Tijd om je burgers op te bouwen! Eerst een laagje van je favoriete saus, daarop komt het vlees, een plakje kaas, gestoofde ui, 2 schijfjes tomaat, augurken, ijsbergsla en daarbovenop het hoedje van je broodje.

    1 assortiment, 3 soorten burgers
    In ons Butchers Burgers-gamma vind je 3 soorten burgers van de hoogste kwaliteit. De malse Limousin, de Black Angus met fijne vetmarmering en de Hereford met een volle smaak. The best of three worlds samen in één lekker assortiment. Welke is jouw favoriet?

    Is de zoete aardappel wel een aardappel?
    Nee! Het gewas hoort tot een andere familie dan onze klassieke patatjes. Z’n typische oranje kleur en zoete smaak geven een extra touch aan gerechten zoals soep, puree of frietjes. De zoete aardappels van Delhaize groeien trouwens in het zonnige zuiden van Spanje. Olé!

    What the hack!
    Frietjes van zoete aardappel + maïszetmeel = krokante frietjes!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 730 kJ - 174 kCal Koolhydraten: 6 g • Vetten: 13 g • Eiwitten: 6 g • Verzadigde vetzuren: 7 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Zout: 0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak burger in 45 minutenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Hereford
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bio | Avocado
    1 st
    1,69 €/st
    €1,69
  • Verpakte ijsbergsla
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05