Delhaize logo
  • Vol-au-ventB

Vol-au-vent

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Vol-au-ventB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels paneermeel
  • aardappelpuree
  • bottarga van ei (optioneel)
  • 1 bussel veldsla
  • 2 dl mousselinesaus
  • 1 eidooier
  • 2 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 1 mespunt Espelettepeper
  • 60 g bloem
  • 40 g boter
  • 250 g gemengde paddenstoelen (Parijse champignons, kastanjechampignons, shiitake…)
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 hoevekip
  • 2 eieren
  • 400 g kalfsgehakt
  • 3 kruidnagels
  • 1 kl peperbollen
  • 3 jeneverbessen
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 2 stengels bleekselderij

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Gele scharrelkip | 81 dagen
    +/- 1,4 kg
    +/-9,99€/kg
    +/-€13,99
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u. 25 min. + 1 u. kooktijd

    1. Breng gezouten water aan de kook. Leg er de kip in. Haal ze eruit zodra het water opnieuw kookt.
    2. Maak de selderij, de prei, de wortelen en de uien schoon en snijd ze in grote stukken.
    3. Doe de kip in een kookpot met de selderij, de prei, de wortelen, de uien, de knoflook, de laurier, de tijm, de jeneverbessen, de peperbollen, de kruidnagels en een flinke snuif zout. Breng aan de kook.
    4. Laat de kip 1 uur garen onder deksel op een zacht vuur.
    5. Haal de kip uit het kookvocht. Laat ze uitlekken. Zeef de bouillon en houd apart.
    6. Meng het kalfsgehakt met de eieren en het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar in de bouillon.
    7. Borstel de champignons schoon. Halveer de grootste exemplaren. Pocheer ze met de gehaktballetjes in de bouillon.
    8. Haal de balletjes en de champignons uit de bouillon. Haal het vlees van de kip.
    9. Smelt de boter en roer er de bloem door. Giet er bouillon bij en laat indikken tot saus. Kruid met peper, zout en een mespunt piment d’Espelette.
    10. Verwarm de oven voor op 185 °C.
    11. Snijd het bladerdeeg in tweeën. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eierdooier los met wat water. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en bestrijk ze met de eierdooier. Bak het bladerdeeg 18 minuten in de voorverwarmde oven.
    12. Schep de vol-au-vent over het bladerdeeg. Doe er wat mousselinesaus over. Werk af met veldsla en bottarga van ei.
    13. Geef er aardappelpuree bij.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Vol-au-ventB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Gele scharrelkip | 81 dagen
    +/- 1,4 kg
    +/-9,99€/kg
    +/-€13,99
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89