Recept zoekresultatenVol-au-vent deluxe
Delhaize logo
  • Vol-au-vent deluxeA

Vol-au-vent deluxe

door Peter Goossens

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Vol-au-vent deluxeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote wortel
  • 4 laurierblaadjes
  • 60 g boter (voor de roux)
  • 80 g bloem (voor de roux)
  • 250 g Parijse champignons
  • 250 g oesterzwammen
  • 5 cl cognac
  • 1 citroen (het sap)
  • peperbolletjes
  • 1 prei
  • 4 l water
  • 4 takjes (verse) tijm
  • 1 grote ui
  • 20 g boter
  • 1 kg kip
  • 250 g kalfs-varkensgehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 10 g gehakte truffel
  • 4 koninginnenhapjes
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1/2 selder

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Paneermeel
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1999041500043060000
  • Triangoloni | Eekhoorntjesbrood-Truffels
    250 gr
    17,16 €/kg
    €4,29
    F2009061200212310000
  • Wortelen
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 1 u kooktijd

    1. Maak de bouillon: breng een grote kookpot met het water aan de kook. Voeg de gesneden prei, wortel, selder, ui en de kruiden toe.
    2. Leg de kip in de bouillon en laat ± 1 u op een zacht vuurtje garen.
    3. Haal de kip uit de bouillon en laat een beetje afkoelen.
    4. Haal het vel van de kip en pluk in grove stukken.
    5. Laat de bouillon voor de helft inkoken en zeef ze.
    6. Maak een roux van 3/4 van de boter en de bloem en laat hem al bakkend wat opdrogen (tot de roux naar koekjes ruikt). Giet al roerend en beetje bij beetje de bouillon bij de roux, tot de saus de gewenste dikte heeft. Houd nog wat bouillon over om de balletjes in te garen.
    7. Snijd de champignons en de oesterzwammen en bak ze aan in de overige 1/4 van de boter. Voeg peper en zout toe. Blus met de cognac en voeg de mosterd toe.
    8. Meng het gehakt met het ei en de paneermeel. Maak balletjes en pocheer ze in de resterende bouillon.
    9. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C om er de koninginnehapjes in op te warmen.
    10. Voeg de stukken kip, de champignons en de balletjes aan de saus toe en werk af met peperbolletjes, zout en fijngehakte truffel. Fris het geheel op met het citroensap. Dien op met de koninginnenhapjes.

    Kooktip

    Werk af met gehakte dragon en serveer er amandelkroketjes bij!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 363; energie (kCal): 87; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 813,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Vol-au-vent deluxeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Paneermeel
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1999041500043060000
  • Triangoloni | Eekhoorntjesbrood-Truffels
    250 gr
    17,16 €/kg
    €4,29
    F2009061200212310000
  • Wortelen
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000