Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenVlindercupcakes
Delhaize logo
  • Vlindercupcakes

Vlindercupcakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Terug naar school
Dessert
Vlindercupcakes

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 50 g bloemsuiker
  • 12 zachte snoepjes
  • 2 vetersnoepjes
  • 12 Twistikzz snoepjes
  • 125 ml melk
  • 250 g mascarpone
  • 180 g griessuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • snuifje zout
  • 120 g boter
  • 180 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuikermolen
    250 gr
    5,96 €/kg
    €1,49
  • Snoepjes | Veters | Scoubidou
    180 gr
    17,17 €/kg
    €3,09
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Meng de bloem, de griessuiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen.
    3. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
    4. Meng de mascarpone met de bloemsuiker. Snij het hoedje van de muffins en bestrijk de muffins rijkelijk met het mascarponemengsel. Snij de hoedjes in twee. Leg de helften terug op de muffins, maar schik ze omgekeerd naast elkaar in de vorm van de vleugels.
    5. Maak met de snoepjes het lichaam, het hoofd en de voelsprieten. Bestrooi met de suikerpastilles en serveer koel.

    Kooktip

    Je kan het deeg smaak geven met de fijngeraspte schil van 1 citroen of door een deel van de suiker te vervangen door vanillesuiker.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Terug naar school
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Vlindercupcakes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuikermolen
    250 gr
    5,96 €/kg
    €1,49
  • Snoepjes | Veters | Scoubidou
    180 gr
    17,17 €/kg
    €3,09
  • Mascarpone
    250 gr
    4,60 €/kg
    €1,15
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59