Recept zoekresultatenVlinder met chocolade en verse vruchten
Delhaize logo
  • Vlinder met chocolade en verse vruchten

Vlinder met chocolade en verse vruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Pasen
Dessert
Vlinder met chocolade en verse vruchten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 aardbeien
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 2 « Mikado' s » Lu
  • 12 cl melk
  • 1/2 mango
  • 1 kiwi
  • 120 g griessuiker
  • enkele Smarties
  • 4 eieren
  • snuifje zout
  • 200 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • 80 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C.
  2. Doe boter in blokjes en de chocolade in een kookpan. Laat op heel zacht vuur smelten. Meng met de klopper en neem van het vuur van zodra het mengsel glad is. Voeg de suiker toe, de bloem en het zout en meng. Voeg de eieren, één voor één, toe en ten slotte de melk.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter. Schep er het beslag in en laat 25 min. in de oven bakken. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Haal uit de vorm, snij in 2 en leg de helften omgekeerd naast elkaar. Dit zijn de vleugels van de vlinder. Leg de gehalveerde aardbeien op een rij ertussenin voor het lichaam. Snij de mango in schijven en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm. Een rondje voor de kop en twee voor de vleugels. Versier met kiwirondjes, Mikadostokjes en Smarties zoals op de foto.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Vlinder met chocolade en verse vruchten