• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Vlinder met chocolade en verse vruchten

Makkelijk
> 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Overig
  • Gelegenheid: Pasen
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 3 aardbeien
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 2 « Mikado' s » Lu
  • 12 cl melk
  • 1/2 mango
  • 1 kiwi
  • 120 g griessuiker
  • enkele Smarties
  • 4 eieren
  • snuifje zout
  • 200 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • 80 g zelfrijzende bloem
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C.
  2. Doe boter in blokjes en de chocolade in een kookpan. Laat op heel zacht vuur smelten. Meng met de klopper en neem van het vuur van zodra het mengsel glad is. Voeg de suiker toe, de bloem en het zout en meng. Voeg de eieren, één voor één, toe en ten slotte de melk.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter. Schep er het beslag in en laat 25 min. in de oven bakken. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Haal uit de vorm, snij in 2 en leg de helften omgekeerd naast elkaar. Dit zijn de vleugels van de vlinder. Leg de gehalveerde aardbeien op een rij ertussenin voor het lichaam. Snij de mango in schijven en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm. Een rondje voor de kop en twee voor de vleugels. Versier met kiwirondjes, Mikadostokjes en Smarties zoals op de foto.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst