Recept zoekresultatenVleesbrood met witloof
Delhaize logo
  • Vleesbrood met witloofB

Vleesbrood met witloof

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Vleesbrood met witloofB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kg varkens- en rundsgehakt zonder kruiden
  • 120 g pancetta carbonara
  • 1 ei
  • 1 kg witloof
  • 100 g minichampignons
  • 1 appel
  • 50 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bussel salie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appel en de champignons in kleine blokjes. Meng het gehakt met de pancetta, het ei, de appel, de champignons, de geriste tijm, de fijngehakte salie, peper en zout.
  2. Snijd het witloof in dikke schijfjes. Vorm een vleesbrood in een grote ovenschaal. Leg er de laurierblaadjes bovenop en schik er de witloofschijfjes rond. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi alles met kleine stukjes boter en bak 50 min. goudbruin in de oven.
  3. Serveer met een lekkere aardappelpuree.

Tip: Geen tijd voor een kooktijd van 50 min.? Vorm balletjes van de grootte van een pingpongbal, snipper het witloof fijn en schuif alles 20 min. in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 632; energie (kCal): 152; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 569,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Vleesbrood met witloofB