Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVleesbrood met oregano en specerijen
Delhaize logo
  • Vleesbrood met oregano en specerijenA

Vleesbrood met oregano en specerijen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Vleesbrood met oregano en specerijenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 cl “Arabbiata” of “Basilico” tomatensaus Delhaize
  • 2 uien
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kerstomaten
  • 1 koffielepel gemalen Cayennepeper
  • 2 snuifjes geraspte nootmuskaat
  • 2 koffielepels gedroogde oregano
  • 750 g Bio rundergehakt
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 55 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C). Pel en snipper de uien fijn.
  2. Neem een kom en meng er zorgvuldig het gehakt in met de tomatensaus, de oregano, de gesnipperde uien, de geperste look, de muskaatnoot, de cayennepeper, de paneermeel, zout en peper.
  3. Verdeel de bereiding in twee en maak er 2 kleine vleesbroden van. Leg ze in een lichtjes geoliede ovenschotel en zet 20 min. in de oven. Voeg dan de met olijfolie ingesmeerde kerstomaten toe. Laat nog 20 min. bakken.
  4. Snij de vleesbroden in plakjes en serveer warm met de tomaten. Je kan ook de rest van de bokaal tomatensaus opwarmen en serveren. Dien alles op met een salade en pasta of aardappelpuree met olijfolie.

Kooktip

  • Serveer het gerecht warm met Griekse deegwaren en een pannetje courgettes, ofwel koud met een salade van boontjes en vinaigrette.
  • Onze broodtip: Boerenbrood (Traditiebrood) 
  • Onze koffietip: Espresso vacuüm 250 g

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 432; energie (kCal): 103; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 11,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 438,37
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Vleesbrood met oregano en specerijenA