Recept zoekresultatenVisterrine met kappertjes en dragon
Delhaize logo
  • Visterrine met kappertjes en dragon

Visterrine met kappertjes en dragon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Visterrine met kappertjes en dragon

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 100 g roze of grijze garnalen
  • 1 l visbouillon
  • 300 g kwark met 0% of 20% vet
  • 4 eieren
  • 40 g kappertjes
  • geraspte nootmuskaat
  • 2 soeplepels gehakte dragon
  • cayennepeper
  • 600 g visfilet (kabeljauw, wijting, koolvis, enz.)

Begin met koken

  1. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en laat ze 15 minuten koken in de kruidenbouillon.
  2. Giet ze af en stamp ze fijn. Snij de visfilets in dikke blokjes en maak er een fijne puree van met een keukenrobot.
  3. Meng de aardappel- en vispuree, de eieren, de kwark, de dragon, de kappertjes, de garnalen, zout, peper, nootmuskaat en cayennepeper naar eigen smaak.
  4. Doe het gerecht in een cakevorm die vooraf met boter ingewreven is en zet het 1 uur warmwaterbad, in de oven op thermostaatstand 6-7 (200°C).
  5. Laat wat afkoelen, haal de terrine uit de vorm, leg ze op een dienblad en dien ze in dikke schijfjes op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Visterrine met kappertjes en dragon