Delhaize logo
  • 00:00
    -04:50
    A
  • Vissoep

Vissoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Overig
Hoofdgerecht
VissoepA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 250 g tong
  • 350 g goudbrasem
  • 330 g amandelschelpen
  • 800 g Bouchotmosselen
  • 12 schoongemaakte scampi
  • 3 wortelen
  • 3 selderstengels
  • 1 preistam
  • 1 ui
  • 1 venkel (het loof)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 g platte peterselie
  • 140 g tomatenpuree
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl pastis
  • 400 g pladijs
  • 1,5 l water

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 35 min. gaartijd

  1. Maak de vissen schoon. Fileer indien nodig, verwijder het vel en snijd de filets in grove stukken. Houd de graten en andere restjes apart als basis voor de bouillon. Zet de filets even apart in de koelkast.
  2. Schil de wortelen en pel de ui(en) en de knoflook. Maak de selder en de prei schoon en snijd in grove stukken. Snijd daarna de wortelen, het loof van de venkel, de ui(en) en de knoflook grof.
  3. Zet een grote pot op een zacht vuur met olijfolie, de groenten en de visgraten. Stoof de groenten kort glazig, lepel de tomatenpuree erbij en laat even aanstoven. Blus de groenten met de pastis en laat de alcohol verdampen. Voeg het kruidenboeket toe, giet de wijn erbij en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat zo’n 30 min pruttelen op een zacht vuurtje.
  4. Mix de soep (met graten) fijn in een blender en haal daarna door de zeef zodat je een fijne, glanzende vissoep krijgt.
  5. Zet de soep opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  6. Spoel de amandelschelpen en de mosselen enkele keren zeer zorgvuldig zodat alle zandresten verdwenen zijn.
  7. Snijd de scampi in voor de helft en voeg ze bij de soep samen met de stukken vis, de amandelschelpen en de mosselen. Laat nog zo’n 5 min pruttelen op een zacht vuurtje zodat de stukken vis en schaaldieren voldoende kunnen garen.
  8. Snipper de platte peterselie fijn en werk de soep ermee af. 

Kooktip

Een heerlijke gezonde maaltijdsoep is nog lekkerder met een toastje met gesmolten kaas erbij!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 280; energie (kCal): 67; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 415,87
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:50
    A
  • Vissoep