Vissoep met noordzeegarnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g kabeljauwfilet
- Peper van de molen
- 5 g verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- 5 dl visbouillon
- 2,5 dl room
- 600 g krielaardappelen
- 2 citroenen (het sap)
- 4 wortelen
- 2 preiwitten
- 200 g knolselder
- 125 g noordzeegarnalen
- fleur de sel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229000000
F2021022500077570000
S2015090100390510000
S2010072800149860000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 30 min kooktijd
- Snijd de preiwitten in julienne. Schil en snijd de wortelen in staafjes en de knolselder in blokjes van 1 cm. Schil de krielaardappelen.
- Kook de aardappelen gaar in veel water gedurende 20 min. Kook de groenten een na een al dente in hetzelfde kookvocht. Bewaar 5 dl van het kookvocht. Laat de groenten schrikken in ijswater.
- Warm de visbouillon op. Voeg het kookvocht toe, de room, de groenten, de tijm, de laurier en het citroensap. Kruid naar smaak met fleur de sel en peper.
- Kook de kabeljauw gaar in de bouillon en voeg de garnalen toe. Dien op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 542,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081100229000000
F2021022500077570000
S2015090100390510000
S2010072800149860000
Laad nog 4 producten