Recept zoekresultatenVissoep met noordzeegarnalen
Delhaize logo
  • Vissoep met noordzeegarnalenA

Vissoep met noordzeegarnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Vissoep met noordzeegarnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kabeljauwfilet
  • Peper van de molen
  • 5 g verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 dl visbouillon
  • 2,5 dl room
  • 600 g krielaardappelen
  • 2 citroenen (het sap)
  • 4 wortelen
  • 2 preiwitten
  • 200 g knolselder
  • 125 g noordzeegarnalen
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    +/-22,49€/kg
    +/-€7,42
    F1981081100229000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Bouillon | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010072800149860000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 30 min kooktijd

    1. Snijd de preiwitten in julienne. Schil en snijd de wortelen in staafjes en de knolselder in blokjes van 1 cm. Schil de krielaardappelen.
    2. Kook de aardappelen gaar in veel water gedurende 20 min. Kook de groenten een na een al dente in hetzelfde kookvocht. Bewaar 5 dl van het kookvocht. Laat de groenten schrikken in ijswater.
    3. Warm de visbouillon op. Voeg het kookvocht toe, de room, de groenten, de tijm, de laurier en het citroensap. Kruid naar smaak met fleur de sel en peper.
    4. Kook de kabeljauw gaar in de bouillon en voeg de garnalen toe. Dien op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 542,79
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Lunch
    Alle seizoenen
    • Vissoep met noordzeegarnalenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwfilet | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 330 gr
    +/-22,49€/kg
    +/-€7,42
    F1981081100229000000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Bouillon | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010072800149860000