Recept zoekresultatenVissoep met groenten
Delhaize logo
  • Vissoep met groenten
    C
Vissoep met groentenC

Vissoep met groenten

Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 el olijfolie
  • 400 g groenten voor juliennesoep
  • 20 cl verse room
  • 2 c à s afgestreken eetlepel bloem
  • 2 groentebouillonblokje
  • 300 g diepgevroren pangasiusfilets
  • peper
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 400 g groenten voor juliennesoep
  • 20 cl verse room
  • 2 c à s afgestreken eetlepel bloem
  • 2 groentebouillonblokje
  • 300 g diepgevroren pangasiusfilets
  • peper
  • 1 kl Provençaalse kruiden

Begin met koken

1
Doe de olie in een kookpot en stoof er de groenten en de Provençaalse kruiden in op zacht vuur gedurende 5 min. Bestrooi dan met de bloem, meng 30 sec., voeg geleidelijk aan 1 l warm water toe. Doe er de verkruimelde bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. zacht koken.
2
Snij de vooraf ontdooide vis in kleine blokjes en doe ze, samen met de room, bij de groenten. Laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Dien onmiddellijk op, eventueel versierd met takjes dille. Serveer met knapperig brood.
1
Doe de olie in een kookpot en stoof er de groenten en de Provençaalse kruiden in op zacht vuur gedurende 5 min. Bestrooi dan met de bloem, meng 30 sec., voeg geleidelijk aan 1 l warm water toe. Doe er de verkruimelde bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. zacht koken.
2
Snij de vooraf ontdooide vis in kleine blokjes en doe ze, samen met de room, bij de groenten. Laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
3
Dien onmiddellijk op, eventueel versierd met takjes dille. Serveer met knapperig brood.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 153; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 373,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 153; vetten (g): 11,7; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 373,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Soepgroenten | Julienne

Delhaize

Soepgroenten | Julienne

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,85

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Bouillon | Groenten | Vetarm

365

Bouillon | Groenten | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Pangasiusfilet | Tuinkruiden

Delhaize

Pangasiusfilet | Tuinkruiden

+/- 310 gr

+/-€4,96

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

Delhaize

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

15 gr

Bio

€1,35

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€8,70

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.